Iittala

Iittalas rötter sträcker sig tillbaka till 1881 då ett glasbruk etableras i den finska byn Iittala. Ända sedan dess har de producerat designföremål och som ger njutning i vardagen, vare sig det handlar om middagar eller att skapa rätt stämning. Iittala var faktiskt ett av de första företagen som övergick från dekorativa serviser till att skapa funktionella bruksföremål präglade av en tidlös, skandinavisk design.

Några av Iittalas mest legendariska formgivare är Alvar Aalto och Kaj Franck - två pionjärer som bidrog till Iittalas stora genombrott på 1930- och 40-talet. Det var också de som la grunden för Iittalas designfilosofi: att ge folket både skönhet och funktion. Alla Iittalaprodukter är därför väl genomtänkta, både när det gäller form, funktion och kvalitet. De är avsedda för många års användning och designen ska hålla livet ut.

Tack vare detta hållbara tänk innefattar Iittalas sortiment både ny design och design som har över 80 år på nacken. Ett av de äldsta och mest klassiska föremålen är Aalto-vasen, en sann ikonstatus inom finsk design.