Design Letters

Med sina grafiska bokstavsprodukter har danska Design Letters tagit världen med storm och lagt grunden för den typografiska trenden som fullkomligt har exploderat de senaste åren. 
Den forne journalisten och copy writern Mette Thomsen grundade Design Letters 2009. Eftersom hon alltid haft en stor passion för typsnitt och bokstäver var affärsidén självklar: Hon skulle skapa lekfulla produkter med en stilren, grafisk design och en tydlig koppling till bokstäver. Den första produkten som lanserades var en serie träbokstäver för väggen men det stora genombrottet kom först några år senare när Design Letters fick rättigheter att använda arkitekten Arne Jacobsens klassiska typsnitt från 1937. Typsnittet som ursprungligen ritades till Århus Rådhus började appliceras på alltifrån porslinsmuggar till barnbestick och succén var ett faktum. 
Med tiden har Design Letters utökat sitt sortiment med andra Arne Jacobsen-motiv. De har även utvecklat Design Letters & Friends - ett varumärke med stilrena och funktionella produkter framtagna för att matcha Arne Jacobsens bokstäver. Varumärket är representerat i mer än 1000 designbutiker i 55 länder.