Inredning & Design

Bloomingville

Bloomingville är ett danskt företag som skapar möbler och inredningsdetaljer i hög kvalitet. Företaget vill att du med hjälp av enkla medel ska kunna förändra ditt hem och skapa en ny känsla med hjälp av deras produkter. 

Produkterna passar perfekt för det moderna hemmet där förändring sker regelbundet. Bloomingvilles produkter präglas av den skandinaviska stilen och kännetecknas således av sin minimalistiska design som bidrar till stilrenhet och en inbjudande känsla i hemmet. 

bloomingville korgar

Produkter för alla

Bloomingville grundades år 2000 när grundaren Betina Stampe bestämde sig för att dela med sig av sin passion för design genom företaget. Målet är att erbjuda prisvärd och trendig design som kan ge förändring till den befintliga inredningen. Med bara två anställda har företaget idag byggts upp till en verksamhet med 40 anställda och 40 agenter runt om i Europa. Sedan start har man stått fast för sin vision om bra priser, god kvalitet och hög servicenivå.

Till en början bestod sortimentet av importerade europeiska produkter och mindre egentillverkade möbler. På senare tid har dock Bloomingvilles egna design tagit över och nu är den största delen kollektionen deras egna. Sortimentet är kompletterat med vintage möbler och rättvisemärkta produkter från Afrika, Sydostasien, Sydamerika och från Indien. 

Idag är det Betinas man Simon Stampe som är VD för företaget som de senaste åren haft en stor framgång. Idag är de nämligen ett av de största globala varumärken inom heminredning. 

Varumärket är känt för att skapa produkter med hög kvalitet och man vill skapa glädje genom förändring. Bloomingvilles unika stil har uppkommit genom en kombination av råa material och den skandinaviska känslan.

Sedan start har det varit fokus på att sprida kärlek för hem i förändring. År 2014 blev varumärket en del av det amerikanska bolaget Regent Holding. Bloomingville inredning har något för hela ditt hem. Varje rum ges ett lyft och den hemtrevliga känslan skapas. 

Kollektioner och design 

Varje år lanserar Bloomingville två stora och fem mindre kollektioner. Man har dessutom lanserat en specialdesignad julkollektion. Kollektionerna kan innehålla allt från möbler till belysning och mindre inredningsdetaljer. Till kollektionerna hämtas inspiration från hela världen. 

Företaget har även ett brett sortiment av leksaker, inredningsdetaljer och möbler till barnrummet. Bloomingville har tusentals av produkter och skiftande kollektioner och gemensamt för alla är det breda utbudet av moderna produkter i hög kvalitet till bra priser. 

Företaget har en vision om konstant utveckling och förändring. Detta är något som designers och formgivare arbetar aktivt med när de tar fram produkter. Filosofin är att skapa glädje genom att förändra, vilket också gör att sortimentet ständigt kompletteras.  

bloomingville vaser

Det går bra att kombinera produkterna med varandra men för den som gillar att matcha kan man köpa produkter från samma kollektion. Produkterna är skapad för att enkelt kunna matcha hela hemmet. En tidlös design som passar i alla hemmets rum. 

Bloomingville har många populära produkter i sitt sortiment men bland deras absoluta favoriter är deras vaser. Andra populära produktkategorier är mattor, muggar, koppar och serviser.

Kännetecknar stilen

Varumärkets stil kan karaktäriseras som skandinavisk minimalism med rustika inslag. I sortimenten finns både mjuka former, färgkombinationer och mönster. Inredningen är varm och inbjudande och ger en härlig känsla av att känna sig hemma. 

Från Bloomingville kommer kollektioner som för samman dansk design med de senaste trenderna inom nordisk inredningsstil. 

Mer information hittar du hos informationsförsörjning.se.